Röportaj

Hayatını Okumaya Adayan Adam

Hayatını Okumaya Adayan Adam

“Bu okul ne zaman bitecek?” sorusunu her vize ve final dönemi aynada kendisine sormuş olanlar ve halen soranlar; Michael Nicholson ismini daha önce duymuş muydunuz?

Michael Nicholson 75 yaşında bir yüksek öğrenim sevdalısı. 1 lisans programı, 2 ön lisans, 23 yüksek lisans programı, 3 uzmanlık ve 1 doktora programı bitirmiş bu isim üniversitelerden şimdiye dek toplam 30 diploma toplayıp evine götürmüş. Neredeyse bütün ömrünü bir öğrenci olarak geçirmiş olan Nicholson son nefesine dek bu sevdasından vazgeçecek gibi de görünmüyor.

Sabahları 4’te kalkıp birkaç kilometre yürüyüş yaptıktan sonra güne başlayan Michael, her öğrencinin 4’te kalkmasa da bir günlük rutine sahip olması gerektiğini düşünüyor.

Öğrendikçe daha fazlasını öğrenmek istediğini dile getiren Michael insanın okuduğu alanda iş yapmasa da kesinlikle zevk aldığı bir konuda eğitim alması gerektiğini savunuyor. Aksi takdirde orta yerde üniversite hayatının sonlanabileceğinin altını çiziyor.

Vice‘tan Emma Collins‘e konuşan Michael Nicholson, “Ağzını kapalı tuttuğunda öğreneceğin şeyler inanılmaz. Pek çok insan konuşmak istiyor. Eğer insanları dinlersem onlar da dikkatlerini bana veriyor ve ben de sorular soruyorum. Onlara bildiğim her şeyi söylemeye çalışmıyorum. Çünkü genellikle onlar benim bildiğimden daha fazlasını biliyorlar.” diyor.Üniversiteye sadece meslek kapısı gözüyle bakılmaması gerektiğini de tecrübeli isim şu ifadelerle açıklıyor:

"Üniversiteye gitmenin amacı bir iş edinmek elbette, ancak şu da var ki üniversiteler aynı zamanda ufkunuzu ve dünya görüşünüzü genişletmek için. Üniversitedeyken dünyada ne olup bittiğini öğrenirsiniz. Dünya nasıl var oldu? Nereye doğru gidiyoruz? Bu yeryüzündeki insanlar arasındaki ilişkiler etkileşimler neler?”

Deneyimli öğrenci son olarak şunları söylüyor: “Eğer fiziksel durumum beni yavaşlatmazsa daha fazla mezuniyet için elimden geleni yapacağım. İşte benim tavsiyem: Okuldan ayrılmayın. Orada kalabildiğiniz kadar kalın.”

Kaynak: http://www.nolm.us/hayatini-okumaya-adamis-bu-adam-30-diploma-sahibi-ve-henuz-durmaya-niyeti-yok

GE Editör Grubu

GE Editör Grubu

Site Yöneticisi

Gelecek Eğitimde Derneği, eğitime gönül vermiş öğretmenler tarafından 26 Mayıs 2014 tarihinde kuruldu. Öğretmenlerin eğitim bilimleri ve eğitim teknolojilerindeki değişimleri takip edebilmelerini sağlamayı ve onlar için vazgeçilemeyecek -temiz- bir bilgi kaynağı olmayı hedefliyoruz.

Yorumlar

Çok etkileyici bir hikaye! Michael Nicholson'ın öğrenmeye olan tutkusuna hayran kaldım. Yaşının veya bitirdiği diploma sayısının hiç önemi yok, öğrenme isteği herkese örnek olmalı.

Melisa ÖZDEMİR


Bu yazı bana üniversiteye bakış açımı yeniden değerlendirmemi sağladı. Sadece iş odaklı değil, dünya görüşümüzü genişletmek için de önemli olduğunu vurguluyor. Nicholson'ın "Ağzını kapalı tuttuğunda öğreneceğin şeyler inanılmaz" sözü kulaklarımda çınlıyor.

Aykut ERDEM


Michael Nicholson, öğrencilere harika tavsiyeler veriyor. Özellikle düzenli bir günlük rutin benimsemenin önemini vurguluyor. Ayrıca, okuduğumuz konuları sevmemizin, öğrenme yolculuğumuzu zenginleştirdiğini de hatırlatıyor. Onun ilham verici hikayesi beni daha çok öğrenmeye ve öğrenme zevkini asla kaybetmemeye motive etti.

Burcu AYDIN


Bir yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir. Gerekli özen gösterilmeden yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Röportaj Kategorisinde Son Yazılar

Gelecek Eğitimde Derneği

Gelecek Eğitimde Derneği, 26 Mayıs 2014’te eğitime gönül vermiş öğretmenler tarafından kuruldu. Amacımız, öğretmenlerin eğitim bilimleri ve teknolojilerdeki yenilikleri takip etmelerini sağlamak ve onlara güvenilir bir bilgi kaynağı sunmak. Eğitimle ilgili öğrendiğimiz her şeyi eğitim sevdalısı herkesle paylaşarak, birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyoruz.