Öğretmen Uygulamaları

Hayal Kurmak Güzeldir. 3D Yazıcılar Öğrencilerle Buluştu

Hayal Kurmak Güzeldir. 3D Yazıcılar Öğrencilerle Buluştu

Öğretmenler, eğitim öğretim etkinliklerinde öğrencilerinin içinde bulundukları hazır bulunuşluk seviyelerini de dikkate alarak bazı planlamalar yaparlar. Amaçları her öğrenciye ulaşmak ve programın gerektirdiği kazanımları öğrencilerinin elde etmesine olanak sağlamaktır. Artık çok cazip fiyatlarla sahip olunabilen 3D yazıcılar, bireyselleştirilmiş öğretime de büyük katkılar sağlıyor. Öğrenciler 3D yazıcıları kullanarak kendi fabrikalarını kurup kendi ürünlerini tasarlayabiliyorlar.

Hayal Kurmak Güzeldir. 3D Yazıcılar Öğrencilerle Buluştu

Ayrıca bu yazıcıların eğitim öğretimin her kademesine hitap etmesi ayrı bir avantaj. Hayal kurmak güzeldir, hayali dakikalar içinde yaşamak tarif edilemiyordu lakin bu artık mümkün. Ülkemin gençleri, aydınlık hayalleriniz olsun.

Türkiye’de üç boyutlu eğitimin öncü okulu İhlas Koleji, 3D printer ile önemli atılım gerçekleştirerek üç boyutlu eğitime vermiş olduğu önemi bir kez daha göstermiş oldu.Dijital tasarımları katı elle tutulabilir nesneler haline getiren 3D printer ile öğrencileri için inanılmaz bir yatırım yapan İhlas Koleji hazırlamış olduğu bir proje ile de bu yatırımı destekliyor.

Okulun matematik öğretmenlerinden Halil Keskinbıçak’ın sorumluluğunda geliştirilen proje “Genç Mühendisler Akademisi” adını taşıyor.

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Keskinbıçak, “Öğrencilerimizi teknoloji alanında sürekli tüketen değil, aynı zamanda üretebilen bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Ben bu projenin öğrencilerimize, hayal ettikleri nesneleri 3 boyutlu olarak zihinlerinde canlandırmalarına katkı sağlayacağına, farklı bakış açılarının farklı algı oluşturduğu bilincini kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Hayal Kurmak Güzeldir. 3D Yazıcılar Öğrencilerle Buluştu

Projenin gelişimi için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Keskinbıçak, proje için 10-15 yaş arası gönüllü öğrencilerin seçildiğini söyledi.

Öğrencilerimiz 3D tasarım eğitimi alarak ve hayal ettikleri nesneleri tasarlayarak 3D printer ile bu nesnelerin baskısını alabilecekler. Öğrenciler ihtiyaç duyduğu ürünleri kendi tasarlayıp üretebileceği gibi, arızalanmış veya belirli parçaları kırılmış bazı nesnelerin parçalarını baştan üreterek geri dönüştürmüş olacaklar. Ayrıca çocukların perspektif kavramını, nesnelerin alanı ve hacmi arasındaki ilişkiyi, en boy ve derinlik özelliğini anlamaları kolaylaşacak. İki boyutlu bir şeklin nasıl üç boyutlu bir nesneye dönüştürülebileceğinin bu sayede öğrencilere öğretilebilir.

Fatih Şen

Fatih Şen

Fen Bilgisi Öğretmeni

Bilim sevgisini aşılamayı amaçlayan, fen alanında bilgi dolu içerikleriyle öğrencilerin öğrenme merakını destekleyen bir Fen Bilgisi öğretmeni.

Yorumlar

Harika bir proje! Öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmeleri ve yaratıcı olmaları için harika bir fırsat. 3D yazıcıların okullarda daha yaygın kullanılmasını çok isterim.

İrem Yılmaz


3D yazıcıların eğitimde kullanılmasının önemini çok güzel anlatmışsınız. Öğrencilerin kendi fikirlerini tasarlamaları ve somutlaştırmaları harika. Bu proje, gençlerimizin geleceği için çok önemli bir yatırım.

Elif Demir


İhlas Koleji'nin bu girişimi gerçekten takdire şayan. 3D yazıcılar, öğrencilerin problem çözme ve yenilikçilik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu tür projelerin diğer okullara da örnek olmasını dilerim.

Mehmet Karaca


Bir yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir. Gerekli özen gösterilmeden yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Öğretmen Uygulamaları Kategorisinde Son Yazılar

Gelecek Eğitimde Derneği

Gelecek Eğitimde Derneği, 26 Mayıs 2014’te eğitime gönül vermiş öğretmenler tarafından kuruldu. Amacımız, öğretmenlerin eğitim bilimleri ve teknolojilerdeki yenilikleri takip etmelerini sağlamak ve onlara güvenilir bir bilgi kaynağı sunmak. Eğitimle ilgili öğrendiğimiz her şeyi eğitim sevdalısı herkesle paylaşarak, birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyoruz.