Raporlar

Eğitim Reformu Girişiminden Eğitim İzleme Raporu 2019, Öğretmenler

Eğitim Reformu Girişiminden Eğitim İzleme Raporu 2019, Öğretmenler

Eğitim Reformu Girişimi platformu "Öğretmenler" adı altında yeni bir Eğitim İzleme Raporu yayınladı. Bu zamana kadar yayınladığı raporlarla eğitim dünyasına ışık tutmaya çalışan platform bu yeni raporu şu şekilde tanıttı:

" Eğitim alanındaki önemli gelişmeleri izleyerek değerlendiren Eğitim İzleme Raporu 2019’un “Öğretmenler” başlıklı dosyası öğretmen politikalarındaki mevcut durumu değerlendiriyor. Değerlendirmeler yapılırken; öğretmenleri ilgilendiren pek çok gelişmenin yer aldığı güncel belgelerden olan Öğretmen Strateji Belgesi 2017-2023 (ÖSB) ile 2023 Eğitim Vizyonu belgeleri temel alınıyor. Eğitim İzleme Raporu 2019’un Öğretmenler dosyasında, 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer alan öğretmen politikalarına yönelik hedefler, öğretmen yetiştirme ve geliştirme alanında yürütülen çalışmalar, öğretmen ihtiyacına ve atamalara ilişkin mevcut durum, taslak Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin değerlendirmeler ve OECD tarafından 2018 yılında üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Araştırması (TALIS) çalışmasının temel bulguları ele alınıyor.

Eğitim İzleme Raporu 2019’un dördüncü dosyası olan “Öğretmenler”, 27 Kasım 2019’da düzenlenen panelle kamuoyuna duyuruldu. ERG Eğitim Gözlemevi Politika Analisti Yeliz Düşkün ve Araştırmacısı Bahar Uzunkök’ün rapor sunumuyla başlayan panelde, Özlem Mecit (Okul Yöneticisi, İstanbul ENKA Okulları) ve Ebru Kılıç Arguç (Öğretmen, Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu) konuşmacı olarak yer aldı. Özlem Mecit, öğretmenin güçlenmesi; Ebru Kılıç ise kapsayıcı öğretim pratikleri bağlamında deneyimlerini paylaştı ve değerlendirmelerde bulundu."

Eğitim Reformu Girişimi kendisini "Yeni Bir Fikir Üretim Merkezi" olarak tanımlıyor. Ekip, platform için "çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Yapısal dönüşümün ana unsurları, eğitimde karar süreçlerinin veriye dayalı olması, paydaşların katılımıyla gerçekleşmesi, her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin güvence altına alınmasıdır" metninde anlatılan ayrıntılardan bahsediyor.

ERG'nin "Öğretmenler" dahil bu zaman kadar yayınladığı tüm İzleme Raporlarını http://www.egitimreformugirisimi.org/egitim-gozlemevi/izleme/ adresinden görebilirsiniz.

GE Editör Grubu

GE Editör Grubu

Site Yöneticisi

Gelecek Eğitimde Derneği, eğitime gönül vermiş öğretmenler tarafından 26 Mayıs 2014 tarihinde kuruldu. Öğretmenlerin eğitim bilimleri ve eğitim teknolojilerindeki değişimleri takip edebilmelerini sağlamayı ve onlar için vazgeçilemeyecek -temiz- bir bilgi kaynağı olmayı hedefliyoruz.

Bir yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir. Gerekli özen gösterilmeden yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Raporlar Kategorisinde Son Yazılar

Gelecek Eğitimde Derneği

Gelecek Eğitimde Derneği, 26 Mayıs 2014’te eğitime gönül vermiş öğretmenler tarafından kuruldu. Amacımız, öğretmenlerin eğitim bilimleri ve teknolojilerdeki yenilikleri takip etmelerini sağlamak ve onlara güvenilir bir bilgi kaynağı sunmak. Eğitimle ilgili öğrendiğimiz her şeyi eğitim sevdalısı herkesle paylaşarak, birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyoruz.