Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
Girişimci Adaylarının İzlemesi Gereken 10 Etkileyici Film | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Abdülfettah ÖzdalEğitim.

Girişimci Adaylarının İzlemesi Gereken 10 Etkileyici Film

Hiç kimse girişimci olmanın kolay ve basit olduğunu söylemiyor. Her gün bir çok engel karşımızda duruyor gibi görünebilir. Fikirlerinize muhalif olanlar ve bütçe sıkıntılarından bahsedenler daha çalışmaya başlamadan beyaz bayrak sallamanıza sebep olabilir. Aldırmayın..

Sen normal bir insan değilsin. Bu yazıyı buraya kadar okuduysan senin girişimci bir ruhun var demektir. Şartlar zor olabilir ama biz daima başarmak için ileriye bakmalıyız.

Aklınızdaki fikir yoğun hale geldiğinde, seni harekete geçirmek istediğinde bir mola verin ve ihtiyacınız olan enerjiyi, çalışma arkadaşlarını bulmak için etrafa bakının. Mesela size ilham veren bir film izlemeyi denediniz mi ?

Bu film düşüncelerinizi geliştiren bir macera, bir komedi veya düşündüren bir belgesel filmi olabilir. Böyle bir filim size ilham verip sizi motive edebilir.

Bütün bunların ışığında girişimci birisine ilham verebilecek 10 filmi sizin için derledik. İyi seyirler.

The Social Network

2010 yılında vizyona giren filmin çok etkili olduğuna şaşırmamak gerek. Sonuçta filmi izleyen herkes Mark Zuckerberg ‘in Harvard da öğrenciyken dünyanın en popüler sosyal medya ağının patronu unvanına sahip olan kişiye nasıl dönüştüğünü merak eder.

Peki bu film neden seyredilmeli? : Konusu drama olsa da mühim değil. Bize burada anlatılan bir başlangıç projenin nasıl çok iyi anlaşılabilir hale getirilmesi ve rahat ve ulaşılabilir olmasını göstermesidir. Bu filmi ne zaman izlesem beni nasıl daha iyi bir girişimci olabilirim sorusuna yönlendiriyor ve kamçılıyor.

Glengarry Glen Ross

David Mamet’ın Pulitzer ödüllü oyunundan ilham alınmış film. Chicago gayrimenkul piyasasının dünya piyasasıyla nasıl yarıştığını anlatıyor. Glengarry Glen Ross, iş dünyasında başarılı olmak için yalanlara ve ihanet eden insanlara katlanmamız gerektiğini anlatıyor.

Peki bu film neden seyredilmeli? : Maalesef iş piyasası acımasız olabiliyor ve senin de bir esnaf dahi olsan bu filmden öğreneceğin çok şey var. ’92 yapımı bu film iş dünyasının ne kadar da acımasız olduğunu sahneliyor.

Silikon Vadisi Korsanları

1999’da vizyona giren bu film teknoloji piyasasının parladığı ilk günleri, ve Bill Gates ve Steve Jobs’ın parladığı zamanları sahneliyor. Yarı belgesel olan bu yapım Microsoft’un ve Apple’ın kurucularının ilginç hayat hikayelerini gözler önüne seriyor.

Peki bu film neden seyredilmeli? : Girişimciler bu iki kurucu “korsandan” hala ilham alma arayışındalar ve bu filmin de ders çıkarılması gereken noktalar sunduğu aşikar.

Yurttaş Kane

Girişimci olmasan da, Orson Welles’in 1941 yapımı eserini seyretmelisin. Film zengin bir gazeteci olan Charles Foster Kane isimli kurgusal bir karakterin hayatını anlatmaktadır. Filmin sonunda Kane hayattan gerçekten neyin önemli olduğunu idrak eder.

Peki bu film neden seyredilmeli? : Başarılı bir iş başlatmak her girişimcinin hedefi olmasına rağmen, hayattaki tek hedef o değildir.

Mutluluğun Peşinde

Chris Gardner’ın gerçek hikayesine dayanan bu 2006 Will Smith başrollü yapım girişimciler için en motive edici filmler arasındadır. Eğer Chris ve oğlunun hayallerini gerçekleştirmek için başından geçen olayları seyretmek için harekete geçmiyorsan, o zaman gerçekten şaşırırım.

Peki bu film neden seyredilmeli? : Evsiz ve çocuğuna bakamayacak durumda olan Chris hayallerini gerçekleştirmekten hiç bir zaman vazgeçmez. Tutku ve fedakarlık her girişimcide olması gereken özelliklerdir.

Kazanma Sanatı

Brad Pitt’in Oakland A takımının genel müdürü Billy Beane tiplemesini beğenmek için beysbol tutkunu olmanız gerekmiyor. Takımın oyuncu alacak parası olmadığından Beane yarışabileceği eşsiz bir yol bulmak sorunda kalır.

Peki bu film neden seyredilmeli? : Beane inovatif olmak zorunda,i nitekim bu her girişimcinin sahip olması gereken bir özellik, yani bir şeyi nasıl daha iyi yapabilmeyi görmek. Aynı zamanda Beane kendisine karşı çıkanlar olsa da hiç bir zaman vizyonundan geri adım atmaz.

Rocky

Herkesin en az bir kere izlemesi gereken bir filmdir. Sylvester Stallone yazıp ve oynadığı bu filmde Rocky Bolbao’nun ağır sıklet boks şampiyonu Apollo Creed ile çekişmesini anlatan hikayeyi konu alır.

Peki bu film neden seyredilmeli ? : Etrafındaki herkesin başaramayacağını söylediğinde bile, savaşmaya devam edin. Yarışmacı ruh seni ilerilere taşıyabilir.

Wall Street

1987’de yönetmen Oliver Stone, Gordon Gekko’yu (Michael Douglas) “Aç gözlülük iyidir” sözüyle sinema tarihinin en alçak karakterlerinden biri yapar. Film Bud Fox’un (Charlie Sheen) iş dünyasının çapulcularından olan süper zengin Gekko gibi olmak için aldığı illegal ve ahlak dışı kararları konu alır.

Peki bu film neden seyredilmeli ? : Para için kendinizi satmayın. Hatırlayın, girişimci olmak sadece zengin ve şöhret olmak değildir.

Jerry Maguire

Baş karakter Jerry, Maguire (Tom Cruise) her şeye sahiptir: harika bir kariyer, bir sürü arkadaş ve güzel bir eş. Ancak bir gün, her şeyin farkına varır: Bir iş para için değil müşterileri memnun etmek için yapılmalı. Jerry her şeyini kaybeder ve kaybettiklerini geri kazanmak için serüvenine devam eder.

Peki bu film neden seyredilmeli ? : Hayallerinizin peşinden giderken, profesyonel ve kişisel hayatınızda taşların yerinde oturduğunu görürsünüz. Jerry Maguire bu önemli dersi alır.

Ofis Çılgınlığı

1999 Mike Judge yapımı bu komedi filmi, lanet patronu Bill Lumbdergh’in (Gary Cole) emirler yağdırdığı küçücük bir ofiste oturmanın ne kadar da iğrenç bir şey olduğunun farkına varan Peter Gibbons (Ron Livingston) hayatını konu alır.

Peki bu film neden seyredilmeli ? : Her girişimci çalışmaktan nefret ettiği birileri vardır ki bu kimi zaman onun işten atılmasına bile sebep olabilir.

Eminim seyredilmesi gereken böyle bir çok film daha vardır. Sizce her girişimcinin seyretmesi gereken filmler nelerdir?

Abdülfettah Özdal

Yorum kapalı.

Paylaş
tarafından yayınlandı
Abdülfettah Özdal
Etiketler: film tavsiyeGirişimcilikİş DünyasıYeni Fikirler

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim
  • Yenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom'a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.