Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
Google Meet’e Gelecek Yenilikler | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Eğitim.Gelecek.SliderUzaktan EğitimYenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom’a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Meet’e gelecek olanlarla başlayalım.
Moderatörler için denetim hakkı
Önümüzdeki birkaç ay içinde, Education toplantılarının moderatörlerine sanal sınıflarını yönetmeleri için daha fazla denetim hakkı vereceğiz. Eylül ayında gelecek olan ve moderatörlerin sahip olacağı yeni yetenekler şunlardır:
• Katılımcıların, çıkarıldıktan sonra veya iki kez girişi reddedildikten sonra (Ağustos sonlarında başlayacak) toplantılara katılmalarını yasaklayabilirsiniz
• Ders bittiğinde tüm katılımcılar için toplantıları sonlandırabilirsiniz
• Toplu olarak kabul ederek veya reddederek katılma isteklerini kolaylıkla yönetebilirsiniz
• Toplantı içi sohbeti devre dışı bırakabilir ve toplantı sırasında kimlerin sunum yapabileceği konusunda kısıtlamaları ayarlayabilirsiniz
• Önce öğretmenin katılmasını gerektiren bir ortam
Meet’te etkileşim
Etkileşim fırsatları, uzaktan eğitim için çok önemlidir. Öğrencilerinizle sanal etkileşiminizi artırmak için yeni özellikler paylaşıyoruz:
Eylül’de kullanıma sunuluyor
• Aynı anda 49 öğrenciye kadar görebilmeniz için 7×7 ızgaralı daha büyük bölünmüş görünümler
• Öğrencilerinizi, fikirlerini paylaşmaya ve derslerde yaratıcı yaklaşımlar denemeye teşvik edebilmeniz için Meet’te Jamboard ile ortak çalışmaya dayalı bir beyaz tahta.
Ekim ayında kullanıma sunuluyor
• Arka planı bulanıklaştırın veya değiştirin, böylece uzaktan eğitim dersleri sırasında herkes daha rahat hisseder. Not: Yöneticiler, gerektiğinde özel arka planları devre dışı bırakabilir.
• Sanal sınıfa (G Suite Enterprise for Education) hangi öğrencilerin katıldığını görmek ve izlemek için yoklama takibi
• Öğretmenlerin sınıfları eşzamanlı küçük grup tartışmalarına ayırabilmesi için ayrı odalar (G Suite Enterprise for Education)
Bu yıl sonlarında piyasaya sürülecek
• Yardıma ihtiyaç duyan veya soru soran öğrencileri belirlemenize yardımcı olmak için el kaldırma özelliği
• Öğrencilerin, sınıf tartışmasının veya dersin akışını kesintiye uğratmadan soru sormaları için bir yol sağlayan Soru-Cevap özellikleri ve öğrencilerin sesini seslerini duyurmaya teşvik etmek için oylama (G Suite Enterprise for Education)

Meet’e gelen yeni özellikler, sınıfları daha ilgi çekici hale getirmeye yardımcı olabilir.
Ayrıca, bu yılın ilerleyen günlerinde tüm Eğitim müşterilerine ücretsiz olarak sunulacak geçici kayıtlar başlatacağız (premium kayıtlar Eğitim için G Suite Enterprise’ın bir parçası olmaya devam edecek). Bu yeni özellik sayesinde, herhangi bir toplantı sahibi bir toplantıyı kaydedebilir ve videonun süresi dolmadan önce 30 güne kadar kendi alanlarında kaydı paylaşabilir. İnternet erişimindeki eşitsizlikler göz önüne alındığında, geçici kayıtlar, öğrencilerin veya toplantı katılımcılarının canlı olarak katılamayacakları bir dersi veya oturumu tekrarlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Geçici kayıtlar, ana makinenin alanı dışında paylaşılamaz veya indirilemez. Bu yılın sonlarında geçici kayıtlar kullanıma sunulana kadar premium kayıtlara devamlı olarak ücretsiz erişim veriyoruz (not: bu, 30 Eylül’de bitecek olan Meet’in canlı yayın ve 250 katılımcıya varan toplantılarının içerdiği promosyonun yerini alıyor.).
Şimdi, Classroom’da bekleyebileceğiniz yeni özellikleri ele alalım.
Öğrencilerin ve öğretmenlerin gelecek çalışmalarına hakim olmalarına yardımcı olma
Hem öğrenciler hem de öğretmenler, evden öğrenme ve öğretme zorluğunun üstesinden geldiler, ancak ne yapmaları gerektiğini ve ne zaman yapmaları gerektiğini öğrenmek zor olabilir. Öğretmenlerin ve öğrencilerin Classroom’daki çalışmalarını daha iyi keşfetmelerine ve izlemelerine yardımcı olacak Classes sayfasında yakında, öğrenciler için “yapılacaklar” widget’ı ve öğretmenler için “incelenecekler” widget’ı yer alacak.

Sınıflara katılmanın yeni, daha kolay yolları
Öğretmenler, derse katılım kodlarını paylaşmanın yanı sıra artık tek bir tıklamayla sınıflara katılmak için bir bağlantı paylaşabilir. Bağlantı paylaşımı, öğretmenlerin, WhatsApp gibi mesajlaşma platformları dahil olmak üzere öğrencilerle iletişim kurdukları her yerde sınıfları paylaşmalarına olanak tanır.

Gelişmiş özgünlük raporlarıyla kaçırılan alıntıları tespit edin
Sınıf ve Ödevler’de yerleşik olarak bulunan özgünlük raporları, öğretmenlere, öğrenci çalışmalarında olası intihal için bayrak şeklinde işaretleme sağlar ve ayrıca öğrencilerin alıntılama yapmalarını gerektirebilecek metinleri hızlı bir şekilde belirlemelerine yardımcı olur. Şu anda, özgünlük raporlarını daha da faydalı hale getiriyoruz.
İlk olarak, öğretmenlerin her sınıf başına kullanabilecekleri özgünlük raporlarının sayısını üçten beşe çıkarıyoruz. (G Suite Enterprise for Education lisanslarına sahip öğretmenler, sınırsız özgünlük raporları almaya devam edecek.) Öğretmenler; ayrıca öğrenciler, veliler ve yöneticilerle paylaşmak için raporları yazdırabilecek, kaydedebilecek ve indirebilecek. Kısa bir süre sonra öğretmenler ve öğrenciler, Google Dokümanlar’a ek olarak Google Slaytlar’da ve İspanyolca, Portekizce, Norveççe, İsveççe, Endonezce ve İtalyanca dahil olmak üzere birden çok dilde özgünlük raporları çalıştırabilecekler.
Öğrenciler arasında olası intihal olup olmadığını kontrol edin
Geleneksel olarak, özgünlük raporları, yüz milyarlarca web sayfası ve 40 milyondan fazla kitaba karşı potansiyel intihal için eşleşmeler yapıyorlar. Artık G Suite Enterprise for Education lisanslarına sahip öğretmenler, okullarındaki öğrenciler arasındaki olası intihali de görebilecek. Birkaç hafta içinde başlayarak, özgünlük raporları, öğrenciden öğrenciye eşleşmeleri aramak için, gönderimleri, geçmiş öğrenci çalışmalarının okula ait özel bir havuzda karşılaştıracak. Öğretmenler Classroom’da özgünlük raporlarını kullandığında öğrenci gönderimleri de otomatik olarak eklenir. Yöneticiler havuzu aktif olarak yönetmek isterlerse, kendileri dosya ekleyebilir veya belgeleri doğrudan kaldırabilirler. Google’ın bu veri havuzuna hiçbir zaman erişimi veya kullanma yetkisi yoktur; bu yetki yalnızca okul domain’ine ve bu havuza aittir.

Classroom yöneticileri için daha fazla görünürlük ve araç
Yakında, Classroom sorunlarını gidermek veya alanlarındaki kullanımla ilgili daha ayrıntılı bilgiler edinmek isteyen yöneticiler için ek araçlar kullanıma sunuyoruz. Örneğin, tüm Education yöneticileri artık Classroom denetim loglarına erişebilecek ve Enterprise lisansına sahip yöneticiler de loglarını BigQuery’ye aktarabilecek veya bir dizi etkileşim metriklerini görmek için Data Studio’da özelleştirilebilir bir kontrol paneli oluşturabilecek.
Classroom artık ek dillerde kullanılabilir
Classroom kullanımının dünya çapında hızla artmasıyla birlikte, onu kendi ana dillerinde daha fazla öğrenciye erişilebilir hale getiriyoruz. Classroom’u fazladan 10 Hint dilinde kullanıma sunacağız. Yakında, Classroom dünya çapında 54’ün üzerinde dili destekleyecek; gelecekte daha da fazlası gelecek.
Ortaklardan daha fazla destek
Google Classroom’daki yeni özelliklerle, birçok uygulamanın da, Classroom ile birlikte, araçlarının kullanımını kolaylaştıran yeni özellikler kullanıma sunduğunu göreceksiniz. Öğretmenler ve öğrencilerin, Classroom ile nasıl organize, etkileşimli ve işbirlikçi kalmaya devam ettiklerini öğrenmek için bu uygulamaları keşfedin. Birkaçını saymak gerekirse; Canva , Nearpod , Screencastify , Achieve3000 ve Adobe.
Classroom özellikleri çok yakında
Önümüzdeki ay, eğitim liderlerinin ve öğretmenlerinin okul yılı boyunca Classroom’da başlayacak diğer iyileştirmeleri anlamalarına ve bunlara hazırlanmalarına yardımcı olacak daha ayrıntılı bir yol haritası sunacağız. İşte üzerinde çalışacağımız belirli alanlardan bazılarına bir göz atalım:
• Öğrenci katılım metrikleri: Öğretmenler, öğrencilerin her gün Google Classroom’da nasıl etkileşim kurduklarını takip etmeye yardımcı olacak istatistikleri görebilecek.
• Diğer öğretim araçlarıyla daha derin bütünleşme. Classroom artık birçok sınıf için “görev kontrolü” rolünü üstlendiğinden, okulların Google araçlarının yanında kullandığı içerik ve öğrenim araçlarıyla daha sorunsuz entegrasyon sağlayacağız.
• Mobilde çevrimdışı iyileştirmeler. Ev ve mobil internet bağlantılarının her zaman mevcut veya güvenilir olmadığını biliyoruz, bu nedenle Classroom mobil uygulamalarını kesintili bağlantılarda bile çok daha iyi çalışacak şekilde güncellemeye çalışıyoruz.
Classroom’u dağıtmak ve yönetmek için entegre yönetici yetenekleri. Bütün bir okul sistemi için sınıfların sağlanması, özellikle müşterilerimizin çoğunun ölçeği göz önüne alındığında, zaman alıcı olabilir. Dersleri geniş ölçekte oluşturmayı ve bunları yönetmeyi kolaylaştırmak için entegre araçlar geliştiriyoruz.

Bu yıl okullarımızda fiziksel olarak hep birlikte olamıyorsak, Classroom ve Meet’i herkesi çevrimiçi ortamda bir araya getirmek için daha da iyi hale getirmeye kararlıyız. Lütfen geri bildirimlerinizi paylaşmaya devam edin, araçlarımızı, gelişen ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde uyarlamaya devam edeceğiz.

—————————————————–

Kaynak: Google Blog

Ahmet Bican Gülcü

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Slider

Altın Halka İnsanlar

Hayatını kaybettiği duyurulduğunda, herkes bir yakınını kaybetmiş gibi hissetti ve kendi evinden bir cenaze çıkacakmış gibi derinden etkilendi. Onu son…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.