Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
EBA Portalında Kelebek Etkisi!!! 70.000’den Fazla İçerik… | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Cüneyt GünayEğitim.Yenilik.

EBA Portalında Kelebek Etkisi!!! 70.000’den Fazla İçerik…

MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA’da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabiliyorlar.  Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş oluyor. Şimdiden içerik sayısı 70.000’i geçmiş durumda.

Dershaneler yerine artık okullardaki ve halk eğitim merkezlerindeki ücretsiz kursların yolunu tutan öğrenciler sınavlara hazırlık çalışmalarını arzu ederlerse evlerinden de yapabiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) büyük bir hızla büyümeye devam ediyor.  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla 26-27 Kasım’da yapılacak TEOG 1. Dönem Sınavları öncesinde 8. sınıflar için hazırlanan 260 adet e-ders videosu EBA üzerinden yayınlanmaya başlandı. www.eba.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanan videoları öğrenci, öğretmen ve velilerin çevrimdışı olarak kullanabilmesi için indirme seçeneği de sunuldu.

E-ders videoları, öğrenci ve velilerin istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilecekleri şekilde hem akıllı tahtalarda hem bilgisayarlarda hem de tabletlerde görüntülenebiliyor.
Yapılan bu çalışmayla yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler için önemli bir içerik desteği, bu kurslara devam edemeyen öğrenciler içinse fırsat eşitliği sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi imkânlarıyla gerçekleştirdiği bu projede, 12 öğretmen, 6 grafiker ve 10 teknik destek personeli görev aldı. E-ders projesinin 5, 6 ve 7. sınıflar için de uygulanması amacıyla çalışmalara başlandı.

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır.

Veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. EBA, içinde bir dolu dünya barındırır. Bunlar;

1-  Haber Modülü: Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaları herkesin duyması, görmesi, örnek alarak daha da iyisini geliştirebilmesi amacıyla tasarlanan bir modüldür.

2-  Dünya Modülü: Hayata geçmek üzere olan bu modülde çeşitli oyunlar, interaktif uygulamalar, eğitici simülasyonlar ve birbirinden farklı e-içeriklerin olması planlanmaktadır.

3-  e-kitap: Eğitim Bilişim Ağı’nın e-kitap modülü derslerinizde kullandığınız ders kitaplarını e-kitap olarak PDF haliyle tabletinize veya tahtanıza indirebilmeniz ve buralarda kullanabilmeniz için tasarlanan bir modüldür.

4-  Video Modülü: Eğitim Bilişim Ağı’nın video modülü derslerinizde gösterebileceğiniz eğitsel amaçlı videoları tek adreste bulabilmeniz için tasarlandı. Ders destek, kişisel gelişim, belgesel, çizgi film, rehberlik, meslekî eğitim gibi alanlarda bireysel ve toplu öğrenmeyi destekleyen video programlarının yer aldığı bu modülde kimya dersinden matematik dersine, dil ve anlatım dersinden İlköğretim Hayat Bilgisi’ne kadar geniş bir yelpazede derslerinizde kullanabileceğiniz videoları bulabilirsiniz.

5-  Ses Modülü: Bu modül sayesinde ses tabanlı ders destek, kişisel gelişim, tarih ve kültür programları, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinlerini tabletinize veya müzik çalarınıza indirebilirsiniz.

6-  Görsel Modülü: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden seçilen fotoğraflar derslerinizdeki görsel malzemeyi zenginleştirmek için artık EBA görsel modülünde. Zaman içerisinde öğretmenlerimizin de katılımıyla eğitimin görsel tarihine dönüşmesi planlanan bu modülde sizler için hazırlanan harita, grafik, animasyon ve simülasyonlar da yer alacak.

7-  Tartışalım Modülü: Eğitim Bilişim Ağı’nın tartışalım bölümü, sistemin daha verimli olması, etkin kullanılması amacıyla tasarlandı. Eğitimle ilgili her türlü yeni fikirlerinizi, hangi e-içeriğin hangi noktada daha faydalı olduğu konusundaki düşüncelerinizi burada paylaşabilir; meslektaşlarınızla fikir alışverişi yaparken diğer öğretmenlerin nelerden nasıl faydalandığını da öğrenebilirsiniz.

EBA Market: Eğitimde FATİH Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlarda yüklü olarak gelen uygulama marketidir. EBA Market ile yeni uygulamalar indirebilecek, var olanları güncelleyebileceksiniz. İçerisinde z-kitaplar, dergiler, sözlük, hesap makinesi gibi yardımcı kaynaklar, eğitici ve öğretici oyunlar, sesli hikâyeler yer alan market uygulaması gün geçtikçe büyümekte ve seçenekleri zenginleşmekte…

Görsel içerikleri ile faydalanabileceğiniz birkaç alternatifi aşağıda bulabilirsiniz.

Vitamin

Sebit tarafından ücretli olarak sunulmaktadır. Yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olan Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ, 26 yıldır Türkiye’deki eğitimin gelişmesine, teknolojinin yenilikçi ve etkin kullanımıyla katkıda bulunmaktadır. Tüm sınıflar için seçenekleri bulunan sistemi 2 günlük demo sürümü ile inceleyebileceğiniz sistem öğretmenler için ücretsizdir.

Okulistik

Teknolist 2001 yılında kurulmuş olup, İnternet tabanlı teknolojiler ile geleneksel yayıncılık deneyimini bir araya getiren öncü bir kuruluştur. Bu birikimini elektronik içerik, ölçme-değerlendirme ve eğitim teknolojileri alanlarında kullanmaktadır. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için ücretli hizmet vermektedir. Sistem öğretmenler için ücretsizdir.

Morpa Kampüs

Yayınevinin ürün portföyünde, büyük bir bölümü alan uzmanları tarafından hazırlanan 2000 yayın bulunmaktadır. Morpa Çocuk ve Morpa Kampüs gibi iki dev eğitim portalını öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin beğenisine sunmuştur. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için ücretli hizmet vermektedir. Sistem öğretmenler için ücretsizdir.

Cuneyt Gunay

Yorum kapalı.

Paylaş
tarafından yayınlandı
Cuneyt Gunay
Etiketler: eba marketeğitim bilişim ağıfatih projesimorpa kampüsokulistikvitamin

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim
  • Yenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom'a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.