Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
Her Çocuk Eğitimi Hakediyor: Dünya Genelinde Okula Giden Kızların 60 Çarpıcı Fotoğrafı | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Cüneyt Ali MertEğitim.Slider

Her Çocuk Eğitimi Hakediyor: Dünya Genelinde Okula Giden Kızların 60 Çarpıcı Fotoğrafı

Nelson Mandela bir keresinde: “Eğitim, dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silahtır.” demişti.

Doğru. Eğitim, dünyanın sunduğu en büyük kaynaklardan biri. Ne yazık ki, genç kız ve kadınlara – dünya nüfusunun yarısı – nadiren, erkeklerin öğrenmesi, okuması ve başarması için verilen imkanların aynısı veriliyor.

Küresel olarak, 65 milyon kız okulda değil. Dünyada okuma-yazma bilmeyen 774 milyon kişiden üçte ikisi kadın. İlkokulda erkeklere sayısına göre 33 milyon daha az kız var. Ve şu kesinlikle netleşmiş durumda ki, eğitim gerçekten hayat kurtarıyor: Dünyadaki her kadın ilk ve orta öğretim eğitimine sahip olsaydı, çocuk ölümleri yarı yarıya azalırdı.

Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak ve küresel eğitimin önemini onurlandırmak için, dünya çapında okula giden 60 kız öğrenci fotoğrafı toparladık.

Fotoğraflar İran’dan Somali’ye, ABD’den Japonya’ya kadar her yaştan kız çocuğunun eğitim görme durumlarını sergiliyor. Cinsiyeti ne olursa olsun eğitim tüm çocukların hakkı.

1. Hindistan

11 Ağustos 2015: Srinagar, Hindistan Kulhama bölgesinde, Bandlpora’da teneffüs sırasında oynayan Keşmirli öğrenciler

2. Somali

Öğrenciler, 10 Eylül 2013 tarihinde, Somaliland’daki Garowe bölgesindeki Gambool Lisesi içinde yürüyorlar. Okul, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen bir proje ve 1.750 öğrenci için kız ve erkek kapasitesine sahip. Kilit ortaklar olarak Somali ve Avrupa Birliği (AB), 16 Eylül 2013 tarihinde Brüksel’de Somali’ye Yeni Bir Anlaşma Konusunda Üst Düzey Konferansa ev sahipliği yaptı.

3. Japonya

Cerrahi maske takan okul kızları, 19 Kasım 2014 Japonya’nın batısındaki Kyoto’da öğle yemeğinde bir caddeyi geçiyorlar.

4. Filipinler

Manila’da, 1 Haziran 2015’in kuzeyinde, Zambales eyaletinin Subic kentindeki Kawag köyündeki Sitio Kinabuksan’daki derslerin ilk gününe katılmak için bir öğrenciye, kayalık bir plajın sığ kısmında beklerken, bazı öğrenciler eşlik ediyor.

5. Hindistan

Çocuklar, Rajasthan eyaletinde Bilwadi adında küçük bir köyde onları güçlü güneşe karşı korumak için geçici bir çatı altında oturuyorlar. Göçebe ailelerden gelen çocuklar 6-14 yaşları arasında. Hem matematik hem de Hintçe okuma ve yazma öğreniyorlar. Bu fotoğraf 29 Ekim 2014 tarihinde çekilmiştir.

6. İran

İranlı okul kızları, fotoğrafçı ve kameramanların 27 Şubat 2013 tarihinde Tahran’daki açık oturumlarını kapsayacak şekilde erişimini sınırlamak için bir taslak üzerinde görüşen Parlamento üyelerini gözlemlediler.

7. Güney Afrika

Okul kızları, Johannesburg’daki Witwatersrand Üniversitesi, Güney Afrika’da 12 Ekim 2016’da ücretsiz eğitim talep eden bir protesto sırasında tutuklanan öğrencilerin ortaya çıkması sırasında, Hillbrow Sulh Ceza Mahkemesi dışındaki bekçi polislerinin yanından yürüyor.

8. Amerika Birleşik Devletleri

Perez, 24 Ocak 2014, Massachusetts’te, Chelsea’deki bir lise’de Amerika’da tarih dersini dinlerken. On altı yaşındaki Perez doğumdan beri kördür. Boston eteklerinde işçi sınıfı bir şehir olan Chelsea, Massachusetts’te yaşıyor. Hayatı hem kör hem de görülebilen çağdaşlarının çoğuna benzer ve aksine. Sabahları devlet lisesine bir arkadaşıyla birlikte yürüyor, ses dersleri alıyor, kalecilik yapıyor ve vaktini sosyal medyada geçiriyor. Resim 24 Ocak 2014 tarihinde çekilmiş.

9. Hong Kong

Okul öğrencileri 4 Temmuz 2016 tarihinde Hong Kong’da bir caddede yürürlerken.

10. Brezilya

Kızlar 8 Ekim 2014 tarihinde Brezilya’nın kuzey batısındaki Acre Eyaleti, Xapuri’de ormandaki bir okulda bir sınıfalar.

11. Irak

Iraklı bir liseli kız, 1 Nisan 2015’te okula giderken kutsal Necef şehrinin yaklaşık 25 kilometre güneyinde, Al-Mishikhab bölgesindeki küçük bir ahşap teknede su yolunu geçtikten sonra bir nehrin kıyısında yürüyor. Iraklı kadınlara göre bu alanda tekne, biryere ulaşmak için tek yolları.

12. Suriye

Okul çantası taşıyan bir kız, 21 Ekim 2014 tarihinde Şam yakınlarındaki Doğu Ghouta’da yürürken.

13. Çin

Çinli çocuklar, 1 Eylül 2014 tarihinde Şangay’daki Jinqao Merkezi İlköğretim Okulu’ndaki bir sınıftalar.

14. Afganistan

Afgan kız öğrenciler, 7 Mayıs 2013 tarihinde Bağdat ilindeki Kara Zaghan köyünde bir otobüse biniyorlar.

15. Kenya

İki okullu kız 13 Eylül 2016’da Kenya’nın Kikuyu kentinde bir banliyö trenine doğru yürüyorlar. Kenya’daki demiryolunun uzun bir geçmişi var, İngilizler ülkenin 1896’da ilk demiryolu hattını döşediler.

16. Rusya

Lise mezunları, derslerinin son gününü 25 Mayıs 2011 tarihinde Moskova Kızıl Meydanında kutlarlar.

17. Gambiya

İki kız öğrenci, tarih: 24 Ocak 2017. Gambiya’nın Banjul kentindeki Kairaba caddesinde yürüyorlar.

18. Haiti

Brezilya Birleşmiş Milletler barış güçleri, Haiti’de Port-au-Prince, Immaculate Conception School’daki öğrencilere meyve suyu ve kraker dağıtıyor.

19. Bangladeş

Savar, Bangladeş – 13 Nisan: Okul üniformalı Kızlar Savar, Bangladeş’te 13 Nisan 2016 okuldan sonra bir yolda yürürken.

20. İran

Okul kızları, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın doğduğu köy olan Tahran’ın doğusundaki Aradan köyünde, 12 Mart 2008’de caddede yürürlerken.

21. İngiltere

Withington Independent Girls School öğrencileri, 15 Ağustos 2013 tarihinde Manchester, İngiltere’de düzenlenen A seviye sınavlarında iyi notlar aldıklarını kutluyorlar.

22. Fas

Faslı bir kız 4 Mart 2016’da Marakeş’in güneyinde, Yüksek Atlas Dağları’ndaki El-Haouz eyaletinde izole edilmiş bir köy olan Taghzirt’teki okula giderken.

23. Pakistan

Pakistanlı okul kızları , 12 Ekim 2012’de Peşaver’deki okullarında Taliban suikast girişiminde başından vurulmuş olan çocuk aktivist Malala Yousafzai’nin çabucak iyileşmesi için dua ediyor.

24. İspanya

Kostüm giyen okul çocukları, okul gezisi sırasında Sevilla’daki Velazquez araştırma merkezinde kalıcı bir sergiye 11 Mayıs 2009’da yürüyecek.

25. Sri Lanka

Sri Lankalı Müslüman okul kızları, 231 mil uzakta bulunan Kalmunai kasabasından seyahat ettikten sonra, 20 Mayıs 2013 tarihinde Kolombo’da bir deniz limanının kenarında duruyorlar.

26. Almanya

19 Haziran 2010’da Berlin, Almanya’da bir okul triatlonu boyunca yüzme yapan 7. ve 8. sınıf öğrencileri.

27. Güney Kore

Öğrenciler, 13 Kasım 2014 tarihinde Seul’deki Poongmun Lisesi’nde her yıl düzenlenen Skolastik Yetenek Sınavına girerler.

28. Orta Afrika Cumhuriyeti

Bir öğrenci, 12 Mart 2014 tarihinde Orta Afrika Cumhuriyeti, Bangui başkentindeki bir okulda bir sınıfta duruyor.

29. Küba

Küba kız öğrenciler ders sırasında 13 Kasım 2012’de Havana’da okudular.

30. Ekvador

Kızlar, 7 Kasım 2012 tarihinde Ekvador’da, Carchi eyaleti, Tulcan’da, La Palizada’da Ekvador’da, Kolombiya sınırına yakın bir kırsal okulda poz veriyor.

31. Çin

Çin’in güneybatı şehri Chengdu’nun eteklerinde, 22 Aralık 2005 tarihinde Xu Xiangyang Eğitim ve Öğretim Grubunun “Yürüyüş Okulu” nun geçici kampüsünde bir fiziksel eğitim egzersizi sırasında koşan bir öğrenci sınıfı.

32. Kosova

Kosovalı bir Arnavut kız Mart 2007’de Priştine’deki Sami Frasheri Lisesi’nde sosyoloji dersinde bir soruyu yanıtlıyor. (O sırada Kosova bağımsızlığını Sırbistan’dan resmileştirme sürecindeydi.)

33. Zimbabve

Genç bir kız öğrenci, 3 Aralık 2012 tarihinde Zimbabwe, Harare kentinde bulunan Glen Forest Development Centre konserini dinliyor.

34. Kuzey Kore

16 Mayıs 2009’da Kuzey Kore’deki İlköğretim Okulu öğrencileri.

35. Irak

Kızlar, 14 Ekim 2008’de Bağdat’ın Ameen semtindeki Irak polisi ile bir ABD askerinin devriyesinin yanından geçiyor.

36. Çin

Öğrenciler, 21 Nisan 2006’da Çin’in Qinghai Eyaleti, Guoluo Tibet Özerk Bölgesi, Maqin İlçesindeki Jigmei Gyaltsen Kız Refah Okulunda açık havada okudular. 2005 yılında kurulan Jigmei Gyaltsen Kız Esirgeme Okulu, fakir kız öğrencilere otlak alanlarında ücretsiz eğitim vermek için inşa edildi. Okulun şu anda yaklaşık 96 öğrencisi ve 10 öğretmeni var, Tibetçe, Çince, matematik, sanat ve diğer dersler.

37. Kenya

Kız öğrenciler, 31 Haziran 2010 tarihinde Kenya’nın Kilifi kentinde bir derse katılırlar. Öğrenciler, erken evlilikler nedeniyle okuldan ayrılma oranlarının yüksek olduğu Kilifi bölgesinden kız öğrencilere sponsorluk yapan “Hedefleri Harekete Geçme” adlı bir girişimin parçasıdır. ve erkek kardeşleri dişi üzerine eğitmeye yönelik geleneksel bir önyargı.

38. Nepal

Turuncu üniformalı okul kızları, Manaslu Trek, Nepal çevresindeki bir iz boyunca okula yürüyorlar.

39. Bangladeş

Çocuklar evde, Netrok’te bir köyde derslerini öğreniyorlar.

40. Endonezya

Öğrenciler, 19 Ocak 2012 tarihinde Endonezya’nın Banten köyü olan Lebak bölgesinde Sanghiang Tanjung köyünde okula gitmek için bir nehri geçerken çökmüş bir köprünün yan çelik çubuklarını tutuyorlar.

41. Küba

1 Haziran 2009 tarihinde Trinidad, Küba’da eve giderken okul üniforması giyen okul kızları.

42. Afganistan

Afgan kızlar matematik dersinde bir soruyu cevaplamak için ellerini kaldırıyorlar.

43. Kenya

Kızlar, sabahın erken saatlerinde 15 Şubat 2013 tarihinde Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Kibera gecekondularında okula yürüyorlar.

44. Vietnam

H’mong öğrencileri Vietnam, Bac Ha, Lao Cai’deki Hoang Thu Pho ilkokulunda egzersiz yapıyorlar.

45. Fransa

Kızlar, 1 Eylül 2015 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa. Strazburg Okulu dışında okulun ilk gününde birbirlerine sarılıyorlar.

46. Mozambik

Okul üniformalı öğrenciler 29 Eylül 2015 tarihinde Beam, Mozambik’te bir fotoğraf için poz veriyorlar.

47. Meksika

İki kız, 5 Temmuz 2016 tarihinde Meksika’nın Oaxaca Eyaleti, Villa de Zaachila’daki Adolfo Lopez Mateos okulunda yemeklerini aldıktan sonra yürüyorlar.

48. Gazze

Filistinli okul kızları 9 Eylül 2015’te Gazze’de kum fırtınası sırasında yürürler.

49. Yemen

Yemeni kızlar, öğretmenlerini ilk günlerinde 1 Kasım 2015 tarihinde Yemen’in başkenti Sanaa’da bulunan bir kamu kurumunda dinliyorlar.

50. Güney Kore

Geleneksel hanbok kıyafetleri giyen öğrenciler, 12 Şubat 2015 tarihinde Seul’deki Dongmyeong kız lisesinde mezuniyet ve mezuniyet törenine katılırken eğilirler.

51. Gazze

Filistinli kızlar, İsrail grevleri tarafından yıkılan binaları geçerek, yeni okul yılının ilk gününde 14 Eylül 2014 tarihinde Gazze Şehri’nin Shejaiya semtinde okula gidiyorlar.

52. Hindistan

Hintli öğrenciler sabah toplanmalarında, 17 Aralık 2014 tarihinde Shimla’daki okullarında dua ediyorlar, çünkü Pakistanlı okul çocuklarını ve çalışanlarını, Peşaver’deki bir ordu okulu saldırısından sonra katlediler.

53. Meksika

Çocuklar, 27 Ocak 2015 tarihinde Meksika’nın Acapulco kentinde, suç tehditleri nedeniyle iki aylık bir grevin ardından okula döndükten sonra bir mola verdiler.

54. Yemen

Yemenli kız öğrenciler, 17 Aralık 2014 tarihinde Sanaa’daki bir okulda bir mayın karşıtı ve patlamamış mühimmat farkındalık kampanyasına katıldılar.

55. Amerika Birleşik Devletleri

Öğrenciler 17 Eylül 2015 tarihinde New York’taki Astoria Genç Kadın Liderlik Okulu’ndaki bir kodlama dersi sırasında talimatları dinlerler.

56. Bangladeş

Bir okula giden kız 01 Ekim 2013, Dakka, Bangladeş’te su girişli bir caddede yürür. Bangladeş’te iklim değişikliği son on yılda çok önemli bir konudur.

57. Gana

Okul kızları 11 Kasım 2015 tarihinde Gana, Akyekyere’de kakao üreten köylerinden eve doğru yola koyulur.

58. Tayland

“Pondok” ta genç kız öğrenci, 29 Haziran 2015 tarihinde Narathiwat, Tayland’da genel ve dini çalışmalar sağlayan bir okul.

59. Amerika Birleşik Devletleri

Bir kızların iz ekibi, 28 Mayıs 2013 tarihinde Washington, DC’de pratik yaptıkları McKinley Lisesi’ne giderken trafikten geçiyor.

60. Rusya

Öğrenciler, 9 Eylül 2008’de Moskova, Rusya’da Savunma Bakanlığı Kız Yatılı Okulu bahçesindeki bankta gülüyorlar. Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Ocak 2008’de, Rus askerlerinin kızları için başkentten çok uzakta, iyi bir eğitim fırsatı ve Sovyet sonrası silahlı çatışmalarda babasını kaybedenler için bir akademi oluşturma kararını aldı.

Kaynak: Huffington Post by Alanna Vagianos and Damon Dahlen, huffingtonpost.com.

Çeviri: Cüneyt Ali Mert, Orijinal metin için tıklayınız.

Cüneyt Ali Mert

Paylaş
tarafından yayınlandı
Cüneyt Ali Mert
Etiketler: almanyaamerika birleşik devletleriBangladeşÇindünyadünya okullarıEğitimgüney korehindistankız öğrencikızlarkuzey koreokumaokuma oranıRusya

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim
  • Yenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom'a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.