Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
Türkiye’nin En Büyük 3D Yazıcı Markası Zaxe İhracatla Büyüyor | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Gelecek EğitimdeSliderYenilik.

Türkiye’nin En Büyük 3D Yazıcı Markası Zaxe İhracatla Büyüyor

Türkiye’nin ticarileşmiş seri üretim yapan ilk 2 boyutlu yazıcı firması Zaxe, 2018 yılında iddialı büyüme hedeflerine sahip. Türkiye pazarında yüzde 150 büyümeyi planlayan şirket, ihracat tarafında da Amerika kıtasında satış için sertifikasyonlarını almak için çalışıyor. Zaxe Yönetici Ortağı Koray Kurhan, “İhracatta hedefimiz ilk etapta Orta Doğu, Doğu ve Orta Avrupa olacak. Irak, İran, Bulgaristan ve Rusya pazarlarında görüşmelerimiz sürüyor. 2019 yılı sonuna kadar toplam 10 ülkede yer almak istiyoruz” diyor.

Zaxe, Türkiye’nin ticarileşmiş seri üretim yapan ilk 3 boyurlu yazıcı firması. 2017 yılında bu alanda 5 milyon TL ciro gerçekleitrmeyi başardı. Yüzde 90 yerlilik oranıyla iddialı olan Zaxe, bu yıl yurt dışı pazarlara açılmayı planları yapıyor.

“İhracat tarafında çok umutlu geri dönüşler alıyoruz” diyen Zaxe Yönetici Ortağı Koray Kurhan, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES’de Amerikalı ve Kanadalı firmalardan çok beğeni aldıklarını ve Amerika kıtasında ürünlerini satabilmek için gerekli sertifikasyonları hızlıca almak için çalıştıklarını açıklıyor. Şirket ayrıca bu yıl Nisan ayında Dubai’de ilk yurt dışı ofisini açacak. Kurhan, ihracatta gelecek planlarını şöyle aktarıyor: “Böylece hem ürünlerimizi ihraç etmeye başlayacağız hem yerli bir Türk markasını dünya markası yapmak için ilk adımlarımızı atacağız. 2018 yılından çok umutluyuz; özellikle ihracatla daha da büyümeyi hedefliyoruz. Hedefimiz ilk etapta Orta Doğu, Doğu ve Orta Avrupa olacak. İlk distribütörlüğümüzü hali hazırda Azerbaycan’a verdik. Irak, İran, Bulgaristan ve Rusya pazarlarında görüşmelerimiz sürüyor 2019 yılı sonuna kadar toplam 10 ülkede yer almak istiyoruz.” Türkiye’de 600’den fazla eğitim kurumu, 30’a yakın üniversite, birçok sağlık kurumu ve sanayide Vestel, TAV, Temsa gibi devlerle çalışan Zaxe, 2018 yılında Türkiye 3 boyutlu yazıcı pazarında yüzde 150 büyümeyi hedefliyor. Şirket, eğitim, sanayi, mühendislik ve sağlık alanlarına odaklanacak.

3 BOYUTLU YAZICI PAZARININ YARINI

3 boyutlu yanıcı pazarı çok yeni bir pazar. Deyim yerindeyse daha emekleme seviyesinde. Fakat çok kısa bir zaman içinde katlamak olarak büyüyeceğine inanıyoruz.. 2018 yılında Türkiye 3 boyutlu yazıcı pazarının en az yüzde 70 büyüyeceğini düşünüyoruz.

YENİ BASKI TEKNOLOJİLERİ

Sektörde büyüme, yeni baskı teknolojileriyle gelecek. Şu anda genel olarak plastik materyal basan printerlar tüm pazarın yüzde 95’ini oluşturuyor. Fiyatların geri gelmesi ve satış adetlerinin artmasıyla, sektörde multi malzeme ve metal baskı teknolojisinin gelişeceğine inanıyoruz. Çünkü Endüstri 4.0 üretim mantığında 3 boyutlu yazıcıların çıktılar’ son ürün olarak da kullanılabilir hale gelecek.

Zaxe Yönetici Ortağı Koray Kurhan ile yerli bir alan olalı 3 boyutlu yazıcı pazarını ve buradaki hedeflerini konuştuk:

Şirket olarak Türkiye pazarında ne kadar büyüklüğe sahipsiniz?

Zaxe, Türkiye’nin ticarileşmiş seri üretim yapan ilk 3 boyutlu yazıcı firması. 3 boyutlu yazıcı pazarında, yüzde 90’ı aşkın yerlilik oranıyla iddialı bir üretici konumundayız. Aslında 3 boyutlu yazıcıların tarihi 1980% yıllara dayanmakla birlikte, patent lisanslarının bitmesiyle 2008 yılından itibaren dünyada yaygınlaşmaya başladı. 2014 yılında 3 boyutlu yanıcı üretme fikrinin ilk tohumları, üç genç girişimci Baki Gezgen, Can Geliş ve Serhat Özperçin tarafından atıldı. Bu 3 genç mühendisimizin yolları, 2015 yılı başında benle beraber 2 yatırımcı arkadaşım Aydonat Atasever ve Kerem Bilgin ile kesişince bugün 3 yaşını geçen Zaxe markası ortaya çıkmış oldu.

3 boyutlu yazıcılar Türkiye’de ve dünyada daha yeni yeni hayatımıza ve iş dünyasına giriyor. Önümüzdeki yıllarda kullanım oranları çok hızlı ve kat lamalı biçimde ilerleyecek. Şu an Türkiye pazarında yabancı markalı ürünlerin yanında yeni büyüyen yerli markalar mevcut. Pazar çok büyük olmadığı için henüz bilişim sektöründeki diğer ürünler gibi ciddi bir resmi pazar istatistiği maalesef yok.

Biz masaüstü segmentinde iddialıyız ve yüzde 25 gibi ciddi bir pazar payına sahibiz. Ürettiğimiz yazıcılar dünya standartlarındaki yazıcılarla rekabet edebilen, yenilikçi özellikleriyle onları birçok noktada geçen cihazlar.

İhracat yapıyor musunuz, ne kadarlık ihracatınız mevcut?

İhracat tarafında çok umutlu geri dönüşler alıyoruz. Bu yıl ABD Las Vegas’ta yapılan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarına (CES) katılan 2 Türk firmasından biriydik. Yazıcı özelinde ise tek Türk firmasıydık. Bu fuarda bilhassa Amerikalı ve Kanadalı firmalardan çok beğeni aldık. Amerika kıtasında ürünümüzü satabilmek için gerekli sertifikasyonları hızlıca almak için çalışıyoruz.

Ayrıca bu yıl Nisan ayında Dubai’de ilk yurt dışı ofisimizi açarak hem ürünlerinizi ihraç etmeye başlayacağız hem yerli bir Türk markasını dünya markası yapmak için ilk adımlarımızı atacağız. 2018 yılından çok umutluyuz; özellikle ihracatla daha da büyümeyi hedefliyoruz.

Hedefimiz ilk etapta Orta Doğu, Doğu ve Orta Avrupa olacak. İlk distribütörlüğümüzü halihazırda Azerbaycan’a verdik. Irak, Iran, Bulgaristan ve Rusya pazarlarında görüşmelerimiz sürüyor. 2019 yılı sonuna kadar toplam 10 ülkede yer almak istiyoruz.

2017 yılında ne kadar büyüme yakaladınız?

2017 yılında 3 boyutlu yazıcı pazarı için ciddi bir rakam olarak 5 milyon TL ciro elde ettik. 2017, şirketimiz için çok iyi geçti. Ciromuz, ekibimiz devamlı büyüdü. Teknoloji şirketlerinin her geçen gün daha rekabetçi olduğu bu dönemde, çok genç bir fırına olmamıza rağmen Türkiye’nin önde gelen bir çok firması tarafından ilk tercih olmanın gururunu yaşıyoruz.

Her sektöre hitap eden bir firma olarak, Türkiye’de 600’den fazla eğitim kurumu, 30’a yakın üniversite, birçok sağlık kurumu ve sanayi tarafında insansız hava aracı üreticisi Baykar, Vestel, TAV, Temsa, Hexagon, Hisar Kalıp, Şahin Metal, Başak Traktör ve TÜBİTAK gibi şirketlerle çalışıyoruz.

2018 için büyüme planlarınız nasıl?

2018 yılında Türkiye 3 boyutlu yazıcı pazarının en az yüzde 70 büyüyeceğini öngörüyoruz. Biz bu pazarda büyüme hedefimizi, pazardan pay alarak yüzde 150 olarak belirledik. Hedef sektörlerimiz başta eğitim ve ardından sanayi, mühendislik ve sağlık alanları olacak.

EYLÜL’DE 2 YENİ ÜRÜNÜMÜZ GELECEK

Aslında 3 boyutlu yazıcılar tamamen bir devrim niteliğinde. Biz bu yazıcıları üretip geliştirerek bu alanda liderlik etmeyi, hem bireysel hem kurumsal tüm kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Şu anda pazarda X1 ve X1Plus adını verdiğimiz iki modelimiz var. Bu modellerimiz eğitim, AR-GE, sanayi, sağlık gibi alanlarda çözüm getirmesine rağmen 2018 yılında ana hedefimiz sanayi tarafında AR-GE faaliyetlerini daha kolay çözecek X3 ve X3 Plus adını verdiğimiz iki modelimizi geliştirmek. Bu ürünlere çalışıyoruz.

Gelecek Eğitimde

Paylaş
tarafından yayınlandı
Gelecek Eğitimde
Etiketler: 3B Yazıcı3D yazıcıprinterzaxe

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim
  • Yenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom'a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.