Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
Online Eğitim Vermeye İkna Olacağınız 5 Sebep | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Cüneyt Ali MertEğitim.SliderYenilik.

Online Eğitim Vermeye İkna Olacağınız 5 Sebep

İnsanlara ekmek yapmayı öğreterek 2015 yılında 30.000 $ kazanmış olan biri var, biliyor musunuz? Online videolarla insanlara ekmek yapmayı öğretiyor ve para kazanıyor bu kişi. Anlatacağım, ama önce biraz hikaye anlatacağım.

Yaklaşık 2 yıl önce Bodrum’a taşınma hikayemi Medium’da yazdım ve bugüne kadar 200 binden fazla kişi okudu bu hikayeyi. Hatta bu hikaye sayesinde TEDxBursa’da konuşma yaptım, konuşmamı 50 binden fazla kişi izledi YouTube’da.

Bana 2 yılda gelen e-postaları görmeniz gerekiyor. “Fatih, biz de İstanbul’dan ayrılmak istiyoruz, ne önerirsin?” tarzında sorular bunlar. Birkaç kişiyi de ikna ettim hatta ve arkadaş olduk bu sayede.

Bodrum’a taşınmanın bana kazandırdığı en büyük şey yaşama olan bakış açımın değişmesi ve en önemlisi çalışma hayatına olan bakış açımın değişmesi oldu. Zamanımı etkin bir şekilde kullanmak, bana çok akılcı iş hamleleri yaptırdı. Onların en önemlisi ise online eğitim oldu. Size biraz bundan bahsetmek istiyorum.

Hepimiz çalıştığımız yerlerde yeteneklerimizi kullanıyoruz, analitik zekamızı iş geliştirme ve problem çözme için kullanıyoruz, kas gücümüzü iş bitirmek için kullanıyoruz ve her gün kendimizi biraz daha geliştiriyoruz. Kendimizi ve işimizi geliştirmek için kitap okuyoruz, sosyalleşiyoruz ve hep bir adım öteye gidiyoruz. Çünkü insanız ve yerimizde duramıyoruz. Hareket hastalığına kapılmış gibiyiz.

Günün sonunda bu çalışma temposuna baktığımızda kendimizi geliştiriyor olabiliriz ancak maddi olarak aynı faydayı göremiyoruz. Maaşımıza yılda sadece 1 defa zam geliyor ve çoğunlukla o da bizi tatmin etmiyor.

Ben en son 2009’da maaşlı çalışan biri olarak o zaman da aynı hislerdeydim; sonra işveren tarafına geçtim ve bunu orada da gördüm. Konusunun uzmanı olan insanlara her ne kadar piyasa standardının üzerinde maaş vermiş olsam da, yine de daha fazlasına ihtiyaçları olduğunu düşündüm hep.

Bodrum’a taşındıktan sonra tabi işlerimi uzaktan yapmaya alışana kadar birkaç ay geçti. Buradaki hayatımızı yoluna koymaya çalıştık ve en nihayetinde yavaş yavaş sistemli bir hayata tekrar geçtik. Bu esnada ben de işlerimi çok stilize ettim ve aynı zamanda müşterilerimi de.

Ancak yine de bir eksiklik vardı, çalışmaya ayırdığım zamanın bana yeterince kazandırmadığını düşünmeye başladım. Yeni projelere yöneldim. Mesela Kitap Kulübü. Tamamen operasyon işi. Hata yaptığımı fark ettiğimde hem hayatımdan 10 ay kaybettim hem de para kaybettim.

Bir defa daha düşünmeye başladım. Nasıl daha akıllıca para kazanabilirdim? Çözümü online eğitimde buldum. Bu çözüme beni ulaştıran en önemli kişi Ekim Nazım Kaya oldu, zaten bu hikayeyi herkes biliyor artık. Blockchain ve Kripto-Para Eğitim programını açtım. Bu bir online eğitim programıydı ve beklediğimden çok daha fazla ilgi gördü. Online eğitim pazarında büyük bir fırsat olduğunu gösterdi bana.

Bu eğitim sadece para kazandırmadı, aynı zamanda başka ikincil ve üçüncül getirileri de oldu. 2012’den beridir konuşmacılık yapıyordum, konuşma konularıma Blockchain de eklendi ve geçtiğimiz sezon toplamda 40’dan fazla kurumda Blockchain eğitimi/konuşması yaptım. Çünkü konunun uzmanlarından bir tanesi haline gelmiştim sadece birkaç ayda ve eğitim programı sayesinde.

Akabinde de Türkiye’de bir online eğitim seferberliği yaratmak için yola çıktım ve “Kazandıran Online Eğitim Programları Tasarlayın” başlıklı bir eğitim programı daha açtım. Muazzam bir ilgi! Bayıldım! Tam anlamıyla bir içerik üreticisine dönüştüğümü gördüm bu sayede.

2012’den yılında sosyalmedya.co markası altında Bilgi Üniversitesi’nde açtığımız “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı” ile başlayan eğitim organizasyonu işini bir başka seviyeye çıkardım online eğitimler sayesinde ve büyük bir potansiyel yakaladım.

O yüzden size online eğitimdeki fırsatlardan biraz bahsetmek istiyorum. Sizi ikna etmek istiyorum. Neden online eğitim programı tasarlamak, en iyi pasif gelir kaynağı? Bu sorunun cevabını verelim.

1- Herkes öğretebilir

Eğer bir yeteneğiniz veya belli bir konuda hakkında başkalarına göre daha fazla bilgi ve deneyiminiz varsa, siz de çok hızlı bir şekilde online eğitim programı açabilirsiniz. Marangozluk, fotoğrafçılık, grafik tasarım, bilgisayar programcılığı, adını siz koyun. Ekmek yapımı, yoga, çizim… Guru ya da aşırı uzman olmanıza gerek yok. Her bilginin bir alıcısı var internette ve bu alıcıların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor.

Yazının en başında bahsettim ya, Teresa Greenway isimli hamur işleri şefi, insanlara ekmek yapmayı öğreterek 2015 yılında 30.000 $’dan fazla para kazandı. Röportajını okuyun mutlaka.

Online eğitim programınızı açtığınızda direkt olarak bu eğitimi satın alacak insanlar var. Eğitim içeriğini hazırlayın, videolarınızı çekin ve hangi eğitim platformlarını seçeceğinize karar verin. Bir daha dönüp bakmasanız bile (ki sürekli içerik ekleyeceksiniz programa) eğitiminizin 7/24 sattığını göreceksiniz. Siz tatildeyken bile eğitiminiz satıyor olacak.

2- Maaşınızdan fazlasını kazanabilirsiniz

Türkiye’de konusunda uzman birinin ortalama maaşı diyelim ki 4.000 TL olsun (birçok insanın değil, ancak biz yine de yüksek söyleyelim). Diyelim ki bir online eğitim programı açtınız ve bu eğitimin fiyatını 80 TL olarak belirlediniz. Her ay sadece 50 tane eğitim satarak maaşınızı çıkarabilirsiniz. 50’den fazlası ise bonus!

Diyelim ki ilk online eğitiminizin üzerine 6 ay boyunca eğildiniz ve eğitime yeni içerikler ve videolar eklediniz. 6 ay sonra ikinci bir eğitim programı daha açtınız. Aynı anda iki eğitim birden sattığınızı düşünün. Gelirinizin daha da yükseldiğini düşünün.

Buradan bir defa tadınızı aldığınızda, sürekli olarak kendinizi daha da geliştirmek isteyeceksiniz ve öğretecek yeni konular arayacaksınız. Dünyadaki tüm başarılı eğitmenler aynı şeyi yapıyor. Biraz araştırdığınızda görebilirsiniz.

3- Ölçekleyebilirsiniz

10 kişiye eğitim satmakla 1.000 kişiye eğitim satmak arasında hiçbir fark yoktur. Çoğunlukla öğrenciler eğitimin parasını öder ve eğitim içeriğini tüketir. Öğrencilerden zaman zaman sorular gelir e-posta ile ve siz de cevaplarsınız. Yeni öğrencilere sattığınız eğitimin bir kısmını aslında hali hazırdaki öğrencileriniz satar. Eğer ortaya mükemmel bir içerik koymayı başarırsanız, bu sayede çok daha hızlı yüksek satış rakamlarına ulaşırsınız.

Diyelim ki ekmek yapımı ile ilgili bir workshop düzenliyorsunuz. Mutfağınıza en fazla 10–20 kişi sokabilirsiniz. Online eğitimde bu sorunlar yoktur, platform sınırlamaları yoktur çünkü. Bu yüzden online eğitimler çok iyi bir pasif gelir kaynağıdır.

4- 2015’de 100 milyar $’lık bir endüstri

2022 yılında online eğitim ve online eğitim ile ilgili teknolojilerin toplamda 250 milyar $’lık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Endüstrinin trendi 2013 yılından beri hep yukarıya gidiyor, hiç düşmedi. Üstelik ‘emerging market’ dediğimiz Türkiye gibi yükselen pazarlarda fırsat penceresi sonuna kadar açık. Çünkü henüz hiç kimse bu endüstrinin büyüklüğünü yeterince bilmiyor.

Türkiye’de Udemy’nin gayriresmi açıklamalarına göre 400 binden fazla öğrenci var. Udemy’nin dünyadaki öğrenci sayısı ise 2015 yılında 9 milyon civarındaydı, şu anda ise çok daha büyük. Elimizdeki veri 2015’in Temmuz ayı verisi olsa da çok büyük bir gösterge. Udemy’deki en iyi 5 eğitmen, sadece 2015 Temmuz’unda toplamda 13.4 milyon $’lık satışlara ulaştı.

Türkiye’de bu pazarın büyümesi çok daha hızlı olacak, çünkü Udemy’nin artık Türkiye’ye özel bir yönetici ekibi var, Khan Academy’nin var ve Turkcell Akademi ile başlayan süreçte yeni platformlar da geliyor.

Türkiye’de özellikle uzmanlık eğitimine ihtiyacı olan yüzbinlerce insan var. Büyüklüğü siz düşünün.

5- Trafik çekmek çok kolay

Udemy, Skillshare gibi online eğitim araması platformları sayesinde eğitimlerinize müşteri bulmak çok kolay. Bu sitelerin arama motorlarının gücü, hem Google’da hem de site içinde eğitimlerinizi rahatlıkla öne çıkarmanızı sağlıyor.

Üstelik Türkiye’ye özel bir durum olarak, Udemy Türkçe eğitim içeriklerini üst sıralarda gösteriyor. Rekabetin nispeten çok az olduğu bu zamanlarda, bahsettiğim platformlarda eğitim satmak çok kolaylaşıyor.

Teachable ve Thinkific gibi platformlar ise Udemy’den bir adım daha fazlasını öneriyor. Kendi domain’inizle, kendi web sitenizde, tamamen sizin markanız ve kurumsallığınız ile eğitim satmanıza olanak sağlıyor.

Kapanış

Dedim ya, online eğitim programları benim çalışma hayatına olan bakış açımı değiştirdi ve çok daha akıllıca para kazanmamı sağladı. Ancak sadece bunu yapmadı. Zaten 2012 yılından beridir konuşmacılık yapıyorum ve 300’den fazla etkinlikte konuştum. Online eğitimler benim çok daha fazla insana dokunmamı sağladı ve çok fazla fayda yapmamı sağladı.

Eğitimlerimi satın alıp bana teşekkür eden insanların sayısı çok fazla ve bu beni ayrıca mutlu ediyor. Umarım daha fazla insana aynı şekilde dokunabilirim dedim her gün.

Eğer siz de kazandıran online eğitim programları yapmak istiyorsanız mutlaka onlineegitim.io adresine bir inceleyin. Sorularınız varsa bana fatih@onlineegitim.io e-posta adresimden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Medium.com, Fatih Güner

https://medium.com/@fatihguner/sizi-online-e%C4%9Fitim-vermeye-ikna-edecek-5-net-madde-f77ae39bd735

Cüneyt Ali Mert

Paylaş
tarafından yayınlandı
Cüneyt Ali Mert
Etiketler: canlı eğitimFatih Günerkhan academymedium.comonline coursesonline educationonline eğitimteachableturkcell akademiudemyuzaktan eğitim

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim
  • Yenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom'a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.