Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/gelecekegitimde.com/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284
Einstein’dan Öğrencilere Ders | Gelecek Eğitimde Platformu
Kategoriler: Eğitim.Osman Koç

Einstein’dan Öğrencilere Ders

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne hologramla katılan ünlü fizikçi Albert Einstein, hayali özgün fikre dönüştürmeleri konusunda nasihat etti. Sosyal medyanın altın çağını yaşadığını belirten Einstein, selfie çektirmeyi de ihmal etmedi.

Türkiye’de ilk kez Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Zirveye; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, eğitimciler, teknoloji şirketleri, girişimciler, yöneticiler ve öğrenciler katıldı. Zirvede ünlü fizikçi Albert Einstein, hologram sistemi ile sahne aldı. Teknolojinin eğitimdeki katkısından söz eden Einstein, yeni çağda hayal gücünün özgün fikre dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Öğrencilere seslenen ünlü fizikçi Einstein, “Hayal etmek çok önemli. Hatta günümüzde hayal gücümüzü özgün fikre dönüştürmek daha da önemli. Zekanın göstergesi sadece bilgi değil, Teknoloji sizin en büyük yardımcınız. Ölçme, değerlendirme ve teknolojiyi birleştiren eğitim çözümleri önem kazanacak. Sizler de geleceğinizi oluşturmaya bugünden başlayacaksınız. Teknolojiyi eğitimin kişiselleştirilmesi için kullanın” diye konuştu.

Einstein, Selfie Çektirdi

Öğrenmenin teknoloji sayesinde artık her yerde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Einstein, gençlere, “Okuyun araştırın merak edin ve sorgulayın. Benim yaşadığım çağda bilgi önemliydi, şimdi bilgiye nereden ulaşacağımız çok önemli. Teknoloji amacınız değil, aracınız olsun” dedi.

Sosyal medyanın altın çağını da yaşadığını belirten ünlü fizikçi, sunucuyla selfie çektirdi. Meşhur dil çıkarma pozunu veren Einstein, salonda bulunanların fotoğrafı tivit atmalarını istedi.

Eğitim Teknolojilerinde En Önemli Unsur İnsan Faktörü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, teknolojinin eğitim sistemini dönüştürdüğünü ifade ederek, eğitimi teknolojiyle bütünleştirerek, öğrencilere aktaracak öğretmenlerin sayısının az olduğunu söyledi. Muammer Yıldız, eğitim teknolojilerinde en önemli faktörün insan unsuru olduğunu belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de yaptığı konuşmada, “Türkiye’deki eğitim sistemi dünyada 19’uncu yüzyıl eğitim sistemi anlayışı öğrenmeden geçiyor. 21’inci yüzyıl eğitim sisteminde sonuç odaklı bir eğitim sistemi var. Türkiye 19’uncu yüzyıl eğitim sistemiyle yıllarca oyalanıp durdu. 20 yüzyılın eğitim sisteminin hiç yaşamadık. 21’inci yüzyıl eğitim sistemine çok hızlı girdik” dedi.

Altyapımız Çok Ciddi Sıkıntılar İçinde

Rektör Yüksek, teknolojiyi doğru bir şekilde kullanıp, aktaran yetişmiş insan sayısının az olduğuna dikkat çekerek, “Fatih projesi, sayın başbakanın belki de ileriyi görmek açısından çok önemli bir proje. Ama bunun altyapısının oluşturulması ve faaliyete geçilmesi bir o kadar da güç. Bizim altyapımız, eğitim ve öğretim kadromuz, yetişmiş insan kaynağımız bu işi sağlama açısından çok ciddi sıkıntılar içerisinde” diye konuştu.

Sosyal Medya Uzmanları Zirvede

Gün boyu devam edecek olan zirvenin sosyal medya oturumunda, “Takipçin Kadar Konuş!” İsimli panelde twitter fenomeni Odun Herif, “Nasıl kişisel marka olunur? Kitle nasıl harekete geçirilir? İtibar, kriz ve algı yönetimi nasıl yapılır?” gibi konulara değinirken, Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı ve Sosyal Medya savaşları kitabının yazarı Ümit Sanlav, sosyal medya bağımlılığına dikkat çekecek. Teyfur Erdoğdu ve Yalçın Arı gibi yayıncı ve Sosyal medya konusunda uzman isimlerin de tecrübe ve gözlemlerini aktaracakları etkinlik için, oluşturulan #ETZ14 hashtag’i ile gün boyu paylaşımlar yapılacak.

Somalili Ailelere Yardım Edilecek

Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde çalıştay ve panellerin yanında fuaye alanında sokak çocuklarının eğitimi ve sosyal alanda umudu olan “Umut Çocukları Derneği” kermesi yer alacak. Aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu işbirliği ile açılacak stantta sokak hayvanları için yardım toplanacak, hayvan hakları konusunda bilgilendirme yapılacak. Sosyal sorumluluk açısından etkin olan zirve sonunda Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine yardım yapılacak.

Osman Koc

Yorum kapalı.

Paylaş
tarafından yayınlandı
Osman Koc
Etiketler: eğitim teknolojileriEğitim Teknolojileri ZirvesiEinsteinETZ14featuredIşıl BoyMuammer YıldızProf. Dr. İsmail YüksekYıldız TeknikYTÜ

Son Paylaşımlar

  • Eğitim.
  • Etkinlikler
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

4. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’ne Başvurular Başladı

Değerli Okul Öncesi Eğitim Gönüllüsü, Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız Okul Öncesi Eğitim Zirvesi'ni 25-26 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak düzenleyeceğimizi…

3 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim
  • Yenilik.

Google Meet’e Gelecek Yenilikler

Okullar önümüzdeki dönem başlarken, nerede olursa olsun öğretme ve öğrenmeyi desteklemek için Meet ve Classroom'a getirdiğimiz birçok yeni özelliği paylaşmaktan…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Slider
  • Yenilik.

Antalya’da Doğa ile İç İçe, Organik Bir Anaokulu

Her ne kadar güncel olmasa da Covid-19'un oluşturduğu tehlikeden dolayı insanların doğayla daha iç içe olması sebebiyle bu haberi sizlerle…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek Eğitimde
  • Slider

Öğretmenlik, İnce Düşünmeyi de Gerektirir

Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi. İhtiyar öğretmen: - Hayır…

4 sene önce
  • Doğan Ceylan
  • Eğitim.
  • Slider
  • Uzaktan Eğitim

MEB Uzaktan Eğitimi Nasıl Etkili Kılar?

MEB 23 Mart itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitimi başlattı. Eğitimler EBA tv üzerinden öğretmenlerin anlattığı derslerle yapılıyor.…

4 sene önce
  • Eğitim.
  • Gelecek.
  • Slider

Prof.Dr. Erhan Erkut hocadan; Mezuna Kalmak mı Kalmamak mı?

Ben ortaöğretimimi alırken “sınıfta kalmak” vardı. Hatta bizim sınıfın önemli bir bölümü bir veya iki yıl sonra mezun olabilmişti. Sonra…

4 sene önce

Bu web sitesi cookie kullanır.